Infrarød sauna

Sorter efter
Pris
Kategorier

Hvad er infrarød sauna?

En infrarød sauna også kaldet en IR sauna, er en af vor tids mest effektive afgiftningsmetoder.

I en infrarød sauna nyder man en behagelig varme, normalt mellem 30-70 grader sammenlignet med 70-100 grader i en traditionel sauna. De terapeutiske infrarøde stråler varmer sig langt ind i din krop og trænger gennem led, muskler og væv, uden at opvarme den omgivende luft som i en traditionel sauna. 20% af IR-saunaens energi bruges på at opvarme kabinen, de øvrige 80% bruges på at opvarme kroppen. En infrarød sauna har en behagelig temperatur, og du vil føle et fantastisk velvære efterfølgende.

En IR sauna opvarmes direkte og bruger et minimum af energi. Moderne og miljøvenligt!

Hvad er infrarød stråling?

IR-stråling eller infrarød stråling er usynlige lysstråler, som vi normalt får fra solen. Til forskel fra UV-stråler er disse helt ufarlige. Så ufarlige, at de anvendes indenfor sygeplejen, blandt andet til at holde nyfødte børn varme. Infrarød varme er en form for energi, som varmer objektet direkte i stedet for at varme omgivelserne omkring objektet.

Hvorfor vælge en infrarød sauna og hvilke sundhedsmæssige fordele er der?

Ved regelmæssig brug af en infrarød sauna, kan du være med til at forbedre dit immunforsvar markant. Der er nemlig rigtig mange fordele ved brug af en infrarød sauna.

Vi bliver typisk udsat for væsentlig flere kemikalier og giftstoffer, end kroppen på naturlig vis kan udskille. Disse giftstoffer ophober sig i kroppen, hvilket kan være hormonelt forstyrrende, skade vores immunforsvar, forplantningsevne og være kræftfremkaldende. Behandling med infrarøde stråler har vist sig at øge udskillelsen af affaldsstoffer i kroppen markant. Saunaen er nemlig med til at åbne porerne i huden, så flere toxiner kan slippe ud.

  • IR strålerne øger din blodcirkulation og dit stofskifte, hvilket medfører en øget forbrænding. Strålerne hjælper derfor kroppen af med ophobede affaldsstoffer/giftstoffer, som sidder fast i kroppen, ved at aktivere og stimulere lymfesystemet.
  • Ved brug af Infrarød sauna reduceredes muskelsmerter, spændinger, betændelsestilstande, ledsmerter og uren hud. IR-stråler bruges for eksempel også til behandling af hudsygdomme såsom psoriasis og eksem.
  • De infrarøde stråler øger stimuleringen af kollagenproduktionen i huden, hvilket kan hjælpe med at forbedre hudens elasticitet og reducere rynker.
  • Ved brug af Infrarød sauna kan du fremskynde en sårhelingsproces da den øget blodcirkulation er med til at fremme celleregenerering.
  • IR strålerne er med til at fremme genopbygning af beskadiget væv efter f.eks. en hård træning eller en sportsskade, da kroppens muskler opvarmes indefra. Modsat en traditionel sauna giver en infrarød sauna derfor en grundigere restitution.
  • Stimulerer nedbrydningen af sygdomsfremkaldende bakterier, vira, svamp og parasitter
  • Mindsker stress og giver energi
  • Sænker blodtrykket
  • Øger produktionen af hvide blodceller

Vores infrarøde saunaer er fremstillet i ubehandlet asp og har et lyst, luftig og nordisk præg. Serien er udstyret med DR FISCHER Vitae™ lamper, designet til sundhed og wellness.

DR FISCHER Vitae™ er fuldspektrums lamper, som giver den optimale, naturlige blanding af IR-A, -B og -C fra 780 nanometer. Strålerne varmer kroppen direkte og trænger ned i hud og væv, øger kroppens kernetemperatur og stimulerer både hjerte-, lymfe- og immunsystemet.